Spökskrivare – Skriver dina böcker och artiklar för fasta priser

Söker ni någon som kan hjälpa er med välskrivna artiklar, blogginlägg, white paper eller en hel bok är en spökskrivare rätt val. Genom att anlita spökskrivare får ni smidig hjälp med texter som ni själva inte hinner, kan eller kanske inte vill skriva själva. Våra texter håller mycket hög kvalitet, är unika, riktade till er målgrupp och blir färdiga inom överenskommen deadline.

7 steg för att få hjälp med spökskrivning

 1. Spökskrivare kontaktas precis som en vanlig konsult.
 2. Vi bokar ett telefon- eller videomöte.
 3. Utifrån din idé gör vi en projektplan tillsammans med din personliga spökskrivare. Även om det bara handlar om en kortare text.
 4. Vi kommer överens om priset, vi tar betalt per ord och kan utifrån det sätta ett fast pris för projektet.
 5. Vi sätter en deadline.
 6. Du får din färdiga text på utsatt datum.
 7. Du lämnar ett omdöme om tjänsten om du vill.

spökskrivare

Spökskrivare inom ekonomi och finans

Spökskrivare inom ekonomi och finans är inte så vanligt som man kan tro. Det finns många som skriver biografier åt andra, skriver romaner och andra stilar och teman. Just ekonomi är inte lika vanligt, unikt skulle man kunna kalla det.

Min bakgrund med 10-tal år som fond-och aktiemäklare, pensionsrådgivare och företagsmäklare har gjort att jag samlat på mig en rad erfarenheter från branschen. Behöver du en skribent som hjälper dig med ett romanprojekt finns det andra som är bättre lämpade. Vill du ha hjälp med en biografi kan jag bistå.

Ska du skriva en faktabok eller sakprosa (fakta varvat med erfarenheter) är jag helt rätt person. Behöver du skriva texter eller böcker inom finans, sparande, lån, kreditmarknaden eller köp- och sälj av företag. Entreprenörskap överlag, gärna i kombination med en biografi eller berättande i något  form – då har du hittat någon som skiljer sig från mängden. Hör av dig så diskuterar vi vad vi kan göra tillsammans!

Vad är en spökskrivare?

När någon annan skriver texter åt en kallas det för spökskrivare. Det är väldigt vanligt att anlita spökskrivare idag, allt från framstående politiker till artister och idrottslegender anlitar spökskrivare.

Spökskrivarens namn syns inte i texterna ifall det inte önskas utan det är ert namn som syns på hemsidan, bokomslaget eller på den artikel och text ni önskar hjälp med. Vi kan stå med som medförfattare eller liknande om ni önskar.

Tjänster vi erbjuder inom spökskrivning

 • Artiklar
 • Blogginlägg
 • Böcker i olika varianter
 • E-böcker
 • Biografier
 • Inlägg på sociala medier

Vad kostar en spökskrivare?

Priset kan sättas antingen per ord eller för en fast summa . Vi tar fram en offert efter möte via telefon eller video där vi går igenom vad ni vill ha hjälp med och räknar ut ett pris samt tidsåtgång. Tillsammans sätter vi en deadline som fungerar för båda parter. Ni får sedan den färdiga beställningen via e-post på utsatt datum.

Vad vi inte skriver

 • Allt inom skolarbeten
 • Främlingsfientligt innehåll
 • Pornografiskt innehåll
 • Kränkande innehåll

Hur man arbetar med en spökskrivare

Det finns många som vill vara helt anonyma och de vill inte ens lämna ut sitt riktiga namn vid en beställning av någon form av text. Om fallet är så blir det alltid bäst för båda parter att hålla kontakten via e-post.

Allra vanligast och bästa kontaktvägen är att man bestämmer ett personligt möte men det behövs inte vara att man träffas i samma rum för det. Alltså kan alla möten och kontakter självklart ske på distans helt via digitala kanaler så som exempelvis via Skype, Teams eller Meet.

Ett personligt möte är inte helt nödvändigt i den inledande fasen av samarbetet med det kan vara bra att hålla ett sådant möte på något sätt åtminstone en gång under samarbetets gång. Vi tycker att det är väldigt trevligt att möta er och få ett ansikte till våra uppdragsgivare, sedan kan det också vara en viktig del även för er att få en bild av spökskrivaren Ni anlitar.

Kunder i hela Sverige samt utomlands

Ser man till det geografiska är det inga som helst problem utan vi har kunder som har anlitat spökskrivare hos oss runt om i hela världen, mest från Sverige och Europa. När vi kommer utanför gränserna är det absolut smidigaste med all kontakt online där vi både kan chatta men även ha video- samt röstsamtal med varandra.

En spökskrivares uppgifter

Spökskrivaren kan beskrivas att det är en erfaren författare eller skribent som arbetar dolt med sina uppgifter och tar sällan äran för sitt verk. Genom att anlita spökskrivare via våran sajt kan vi ge er en garanti på fullaste anonymitet på allt ert beställda material. Er beställning är vår hemlighet som vi ordagrant tar med oss i graven.

De finns beställare som gärna vill visa upp att de anlitat spökskrivare och självklart får ni göra det om ni önskar. Dock är det alltid bäst att lämna spökskrivaren utanför arbetet för att förhindra missförstånd vid eventuella lanseringar. Men den biten är helt upp till er som beställare av texter, böcker, artiklar med mera.

Var stolt över arbetet 

Kom ihåg att det är ni som kommit med storyn eller idén, därför tycker vi att ni ska vara stolta över arbetet. Se beställningen som ett hantverk där ni exempelvis har bestämt tapet samt nyans på målarfärgen ni vill ha i ert kök och det är vi som är målaren som utför arbetet i ert hem. Slutresultatet visar ni stolt upp för omvärlden och kan ta åt er all ära – inget konstigt med det.

Publicera en bok med en spökskrivare

Kanske Ni drömmer om att skriva en egen bok men kanske inte riktigt vet hur ni ska gå tillväga för att förverkliga den drömmen. Det kan också vara så att ni saknar tiden det tar att skriva boken. Hur som helst vad anledningen är har ni kommit rätt. När ni anlitar spökskrivare genom oss hjälper vi till med allt. Det enda ni behöver presentera är din idé och allt material som finns för att göra klart boken. Ni står för innehållet och vi står för allt arbete så att hantverket blir klart.

Spökskrivare skriver bland annat skön- och facklitteratur, självbiografi, barnböcker samt ungdomslitteratur. Betalningen sker i förskott för varje producerad boksida därför kan en roman på exempelvis 250 till 300 sidor kosta en del att färdigställa.

Ta hjälp av en spökskrivare – vilka kostnader?

Det är svårt att på rak arm säga ett pris för en skriven text. Vi tar betalt per ord och kan med hjälp av det räkna fram ett fast pris. Några exempel på uppdrag i väldigt varierande storlekar ser du här:

 • Råmanus till en biografi eller faktabok, 40.000 ord
 • Manus till e-bok för utbildning, 15.000 ord
 • Artikel till hemsida eller debattinlägg, 700 ord
 • Recension av tjänst, produkt, etc., 1000 ord

Den slutgiltiga kostnaden är baserad på många olika faktorer, bland annat hur lång tid före deadline som texten blir beställd, hur många ord som ska skrivas, hur mycket research det behövs samt om texten kräver några intervjuer eller liknande.

Unika projekt får unika offerter 

Eftersom alla projekt vi får beställningar på är unika är det svårt att ge ut en exakt prisbild på ett arbete här på hemsidan. Vi för gärna en dialog med er och lämnar gärna en offert baserat på uppgifterna ni kan lämna till oss. Är ni ute med väldigt kort varsel hjälper vi er självklart mot en extra kostnad och i den mån vi kan samt hinner med.

Hur sker betalning?

Betalning sker hälften i förskott och hälften vid leverans antingen via PayPal eller faktura. Kostnaderna är exklusive moms. Har du ett bokkontrakt med ett etablerat förlag (vi bedömer vilka vi anser är etablerade) eller ett track record av att sälja böcker (vi bedömer vad som är tillräckligt) kan vi i vissa fall erbjuda en kombination av fast pris och  intäktsdelning av framtida royalty.

Vill du ha någon av oss som medförfattare på omslaget kan det också i vissa fall ge en annorlunda prisbild. Hör av dig så diskuterar vi!

Några fler exempel på vad en spökskrivare kan hjälpa till med:

• Bloggtexter

• Guider och produktjämförelser

• Löpande inlägg på sociala medier

• Författarpresentationer

• Bruksanvisningar

• Noveller

• Slogans

• Annonser

• Reklamtexter

• Tidningsartiklar

• Tal

• Reportage

• Nyhetsbrev

• Insändare

• Böcker

• Debattinlägg

Kontakta oss

Har ni en text eller liknande uppdrag ni behöver ha hjälp med, tveka inte att kontakta oss. Få ett prisförslag baserat på de uppgifter ni kan lämna om uppdraget.

Tillsammans med er gör vi upp en projektplan som är hållbar för både er och den personliga spökskrivaren ni anlitar. Er idé blir verklighet tillsammans med den spökskrivare ni anlitar genom oss. Vi håller alltid överenskomna deadline och levererar alltid unika texter av högsta kvalité.