Läs det här innan du skriver produkttexter

Har du funderat på hur du ska göra för att få till riktigt bra produkttexter? Texter som både säljer och rankas högt på Google kan ofta vara en svår ekvation att få ihop. Läs våra 6 råd om vad du bör tänka på innan du skriver dina produkttexter.
Research 

När du skriver produkttexter så är det viktigt att göra research. Inte bara på produkten och dess egenskaper utan också på hur produkten upplevs av dina kunder, vem som köper produkten och framför allt när de använder den. Om en webbsida som hjälper människor att välja och installera solceller skriver om exempelvis optimerare för solpaneler är det bra att känna till vad en optimerare är för något. Dessutom bör man veta att många husägare klarar sig bra utan den produkten och varför det är så. All den här kunskapen hjälper dig sen att skriva klockrena och användarvänliga produkttexter.

Inledning

Börja med en inledning som berättar om produkten och varför man bör välja just den här varianten. Skriver du om ett vinställ så kan ’Varför’ handla om design och inredning men det kan också handla om resor över världen. Inledningen ska locka till mer läsning och samtidigt lyfta fram det unika med din produkt.
Underrubriker som säljer!

En bra produkttext har ofta rubriker som säljer och texter som informerar. Vi vill inte bli påprackade saker i texten men rubriken får gärna ge en liten push. Helst ska varje stycke bestå av tre meningar, texten blir som mest lättläst då.

Punktlistan

Somliga vill läsa en berättelse om en produkt och känna känslorna som texten förmedlar. Andra vill ha en punktlista med fakta. Fördelarna med punktlistan är:

  • Du kan lista fördelarna utan att det känns säljigt
  • Egenskaper blir lättare att överblicka i listan 
  • Du kan sammanfatta produkttexten i några korta rader

300 ord gör Google glad – Skriva bra produkttexter för e-handel 

För att sökmotorn ska bli glad så bör du sikta på att komma så nära 300 ord som möjligt i varje text. Dels för att Google gillar långa och framför allt unika texter och även för att du har lättare att få ihop fler långa sökordskombinationer som du är ensam om. Skriva bra produkttexter för e-handel är exempel på en ”longtail” där den här texten mycket väl kan komma att rankas upp.

Call to Action 

Varje välskriven produkttext avslutas med en tydlig call to Action. Du ska alltså uppmana till handling. Tänk dig själv om du läser om en produkt som du vill ha – då vill du också veta hur du ska göra för att köpa produkten.
Anlita mig för produkttexter! 

Ta hjälp av en expert på produkttexter. Jag har skrivit många texter som genererar tusentals kronor till mina kunder och rankas högt på Google.

Produkttexter offert
Eller

Klicka här för att kolla in mina priser för produkttexter.

Produkttexter specialerbjudande

Att köpa produkttexter är väl värt investeringen. 

Med vänlig hälsning 

David Vesterlund

Digital skribent 

Ett tusen procent