Glöm inte kategoritexter – 5 tips för SEO Etttusenprocent

Kategoritexter är något som många företag slarvar med. Det skrivs flitigt med produkttexter på sina håll vilket är väldigt bra för att synas i sökmotorerna och sälja mer. Men driver du en e-handel så är mitt råd till dig att först statsa på riktigt bra övergripande texter för varje produktkategori – Det kommer att löna sig! 

Sökmotoroptimering för kategoritexter i 5 enkla steg


Varför SEO?

Antal sökningar på ”trådlösa hörlurar” är avsevärt många fler än antalet sökningar på ”samsung bluetooth..xx”.

Börja med att skriva för de breda sökorden med hög sökvolym så kommer du att få smala sökningar på köpet.


Sökordsanalys – Förstå vad köparna letar efter 

När du har valt ut vilka kategorier du ska skriva för så gäller det att välja rätt synonymer. Har du förstått vilka ord dina köpare använder för att hitta dina produkter så blir det lättare att bli hittad. 

Det kanske är 300 sökningar per månad på köksvåg och 3.000 sökningar på matvåg. Självklart ska du få med båda orden i din text men fokusera på ordet ”Matvåg”.


Unika texter 

Google är inte nådig mot kopierade texter, de sänker din placering i sökmotorn som ett par betongskor skulle sänka en fridykare. Det finns inge genvägar till en topplacering, skapa unika texter som tillför läsaren något nytt. Använd Copyscape eller ett liknande verktyg för att scanna av dina texter så att du med säkerhet kan säga att de är 100% unika. 


Fånga longtail – Långa sökordskombinationer 

Väldigt många av de sökningar som görs på Google är långa sökordskombinationer. Det är dessutom de långa specifika sökningarna som inte bara görs för att hitta information utan för att hitta någon att köpa av. Genom att skriva långa kategoritexter, gärna 600 upp till 1.000 ord, som vänder och vrider på sökfraserna, så ökar du chanserna att fånga upp många longtails och får därmed in fler köpare på just din webbsida.


Glöm inte bort ditt varumärke

Kommunicera som ditt varumärke. Inte bara för att jaga sökträffar. Kunderna som hittar er konverterar bättre om de känner igen sig själva och ert varumärke i texterna. Sätt ert eget språk, ton och stil – Det bygger relationer och säljer! 

Skriva kategoritexter och öka försäljningen med Ett tusen procent!

Hör av dig till oss så får du se exempel på kategoritexter som vi har skrivit. Vi skriver den här typen av texter varje vecka och flera av dem hittar du som Topp 3 på Google. Du kan läsa mer om våra priser och tjänster här. 

 Klicka för offert så hjälper vi er att växa med Ett tusen procent! 

Kategoritexter sökoptimerade - SEO