SEO-konsulter och copywriters jobbar när det passar dem bäst

Allt fler vill kunna ha flexibla arbetstider och därmed kunna öka sin livskvalitet. Kan man styra över sin tid kan man planera sin vardag och hela livspusslet på ett helt annat sätt. Kan du dessutom jobba mer hemifrån, vilket många kan, sparar man också tid på resor och morgonbestyr. Allt fler arbetsgivare ser fördelen med att låta sina anställde styra över sin egen tid och jobba mer resultatbaserat snarare än en viss instämplad tid. Vill du sedan ta steget mot att bli mer självförsörjande ska du dessutom se över dina kostnader i hushållet och vilka möjligheter som finns att ändra en del vanor.

Vad kan man jobba med om man vill jobba hemifrån?

Till exempel kan du som vill styra över din tid och samtidigt vara anställd satsa på att jobb som copywriter, SEO-skribent, översättare eller virtuell assistent. Beroende på vad du jobbar med idag och vad du har fallenhet för finns det alternativ för dig. Leta lite på Google och fråga folk runt omkring dig och på forum ska du se att det finns gott om alternativ för allt fler. Har du redan en anställning med arbetsuppgifter som skulle kunna utföras helt eller delvis hemifrån kan du börja med att prata med din arbetsgivare om ett upplägg som skulle passa er båda.

Det ligger i tiden att se bakåt

Att spara tid innebär att du kan använda tiden för att minska dina kostnader. Många satsar på att odla mer av sin egen mat för att minska utgifterna ännu mer och för att kunna äta helt ekologiskt och egenodlat. Andra väljer att resa och bosätta sig på andra platser för att på så sätt hitta ett trevligt klimat som inte innebär alltför höga levnadskostnader.

Pengar att spara med minskade kostnader

För oss som är kvar i Sverige ligger det helt rätt i tiden att investera i solceller. Här finns mycket pengar att spara, och det kan till och med vara möjligt att sälja överskottsel till elbolaget! För att få till det är det viktigt att kontakta ett seriöst solcellsföretag så att du får rätt rådgivning från början. Ska man minska på kostnaderna vill man inte göra om och göra rätt, utan det är viktigt att det mesta blir rätt från början.

Mer än en trend

Allt fler söker sig till tiny houses, off grid, självförsörjning och egen tid. Det är en krävande omställning där många saker i livet måste omvärderas, inkomst, trygghet och vad som är bekvämt.

Mycket pekar på att omställningen behövs, och att ta de första stegen är både bra för själen och ekonomin. Det första vi behöver göra att ta kontroll över våra utgifter. När du har fixat din jobbsituation kan det vara läge att skaffa ett mindre boende på en billigare plats. Se till att det finns yta att odla på och att sätta solpaneler och glöm inte en bra internetuppkoppling så det blir möjligt att sköta jobbet.