Att samarbeta med en virtuell assistent


För att prestera mer effektivt och koncentrera dig på det du själv kan bäst är det enklast att fördela ut tidskrävande uppgifter på andra som kan hjälpa dig. Exempelvis när det handlar om din ekonomi kan du lämna bort din bokföring. Exakt samma sak kan du göra med dina digitala tjänster genom att anlita en virtuell assistent.

När tiden inte räcker till

Ibland räcker inte tiden riktigt till eller så kanske du inte helt enkelt har kunskaper inom området. Om du anställer en virtuell assistent kan det vara den bästa investeringen både för ditt företag och för din egen skull.

Varför ska man anlita en virtuell assistent?

Det finns många fördelar med att ha en virtuell assistent som arbetar åt dig. Framför allt sparar det otroligt mycket tid som du kan lägga på annat inom företaget, din familj eller till och med på dina fritidsaktiviteter.

 • Mindre utgifter
  Det krävs inga utgifter för eventuell utrustning eller för att underhålla tekniken. En virtuell assistent arbetar självständigt ifrån ett hemmakontor oavsett var i världen personen är bosatt. Det innebär att den personen själv är ansvarig för hela den tekniska biten så som skrivare, dator, material, telefoni samt bredband.
 • Inga arbetsgivaravgifter
  En virtuell assisten sköter själv sina betalningar till olika försäkringar så som livförsäkring och sjukförsäkring. Det betyder även att du inte behöver betala ut någon sjuklön, semesterlön och liknande som du hade behövt göra ifall du hade personen som anställd.
 • Betala för den tiden arbetet är gjort
  Genom att få en tidsrapportering av din virtuella assistent betalar du endast för den tiden som personen har arbetat åt dig och ingenting utöver det.
 • Alltid tillgänglig
  Den virtuella assistenten finns alltid online och arbetar oftast med fler kunder samtidigt. Eftersom tillgängligheten är så stor kan du alltid få kontakta med den virtuella assistenten du har och göra ifall ett arbete kan utföras omgående eller inte.
 • Bred kunskap
  Virtuella assistenter som har lång erfarenhet kan också sitta inne på otroligt stora kunskaper och det är viktigt att du kontrollerar att den du anställer kan just det området som du vill ha hjälp med. Men du kan oftast räkna med att den virtuella assistenten inte bara är specialiserad inom ett kunskapsområde.

Många olika avlastningar

Med en virtuell assistent kan du få hjälp med otroligt många olika uppgifter, allt från löpande till engångsuppgifter. Det kan handla om planering inför en konferens, reseplanering, kvittoredovisning, kontakt med olika myndigheter eller diverse administration.

 

Maximera din egen tid

Genom att lämna bort några uppgifter som ditt företag måste göra kan du lägga mer fokus på det du måste göra. Det ger en bra avlastning till att du får mycket mer tid över till andra sysselsättningar både inom företaget och på det privata planet. En prisvärd tjänst som gör att du minimerar riskerna för att själv arbeta för mycket och bli utbränd.

Fördelar med att ha en virtuell assistent

Du inte behöver ha en assistent anställd på heltid ifall du har en virtuell assisten som arbetar per timme så länge ni kommit överens, Det ger både dig och den virtuella assistenten en del fördelar i arbetet. Den virtuella assistenten kan arbeta ifrån vart den vill över hela världen och är otroligt självgående. När en person får sån stor frihet i sitt arbete kan den också prestera bättre arbetsuppgifter och hålla leveranser av högsta kvalité.

Kontinuerlig kontakt

Det är viktigt att du och den virtuella assistenten kan ha en kontinuerlig kontakt när det gäller arbetsuppgifterna du fördelat. Genom att göra löpande avstämningar kan du koppla av ännu mer och veta om att arbetet kommer ske i tid. En virtuell assistent bör alltid finnas tillgänglig online för din kontakt under tiden ett pågående arbete sker.

Utförlig kravprofil

Genom att anlita en virtuell assistent som du vill arbeta tillsammans med är det viktigt att du anger en bra och utförlig kravprofil där du beskriver noggrant vad du vill ha hjälp med för uppgifter. Du bör också uppge hur många timmar per månad du tror att du kommer att behöva hjälp av den virtuella assistenten samt vilka krav du har på kontaktsätt, exempelvis Skype eller e-post.

Konstadseffektivt och flexibelt

För att få fram ett pris på vad en virtuell assisten skulle kunna kosta för dig är det viktigt att man uppskattar hur många antal timmar man behöver ha assistenten tillgänglig för diverse arbetsuppgifter. Eftersom du endast betalar för nedlagd tid på ditt arbete är det ett otroligt kostnadseffektivt arbetssätt som också ger dig stor flexibilitet.