Företagsblogg – 5 steg till framgång

Företagsblogg, har ni valt att satsa fullt ut på er blogg eller finns den bara där? Har ni en blogg eller driver ni en blogg? I den här texten får ni ta ta del av 5 beståndsdelar som de mest framgångsrika företagsbloggarna har och dessutom länkar vi till några vassa bloggar, varav Ett tusen procent har bidragit i en av dem.

Vi tämjer contentmonstret! 

Content kan verkligen vara ett monster som matar sig självt. Hur mycket ni än producerar så hungrar monstret alltid efter mer.

Vi hjälper er med idéer, texter och spridning av innehållet. Vi kan leverera en stadig ström av värdeskapande innehåll som gör bloggen till en marknadsplats och en kundmagnet på samma gång.

Varför en företagsblogg?

En företagsblogg är ett väldigt bra sätt att utbilda era köpare, dela med er av nyheter och påvisa er kompetens. Utmaningen är att det tar tid att sköta en blogg med kvalité men lyckas ni väl så är det en fantastisk magnet för nya kunder.
För att hjälpa er på rätt väg kommer här 5 tips att tänka på för bloggen, exempel på bra företagsbloggar och avslutningsvis ett erbjudande om att abonnera på en copywriter – Ett enkelt sätt att tämja monstret och skapa värde för era kunder.

1. Strategi

Framgång är ingen slump och alla framgångsrika företagsbloggar har en genomtänkt strategi i botten. Planera minst 6 månader i förväg för att förenkla den löpande produktionen.

Tänk igenom följande:

  • Vem skriver vi för?
  • Varför för dem?
  • Vad ska vi skriva om?
  • Hur ska vi skriva?
  • Hur ofta?
  • Vad vill vi att målgruppen tar med sig av vårt innehåll?
  • Vad vill vi att läsarna ska göra när de läst våra texter?

2. Struktur 

Bestäm i förväg vilken typ av innehåll ni ska skapa, är det bara korta texter eller också längre intervjuer eller studier? Ska ni varva text med video?

Sätt upp en färdig ”mall” för målgupp, tonläge, typ av innehåll, ämnen och i vilka delar av köpresan som ni ska utbilda era kunder – om ni skriver för att utveckla affärerna. Allt förarbete förenklar och håller samman er produktion av content.

3. Produktion

Vässa pennorna ordentligt och kom ihåg att bra texter och innehåll tar tid att skapa. Avsätt plats i kalendern för att producera och räkna med minst 3-4 timmar för varje blogginlägg. Ska intervjuer genomföras så boka dessa i god tid och skicka gärna över frågorna i förväg.

4. SEO – Sökmotoroptimera bloggtexter

En företagsblogg kan vara hur välskriven och värdeskapande som helst men helt värdelös om ingen läser innehållet. Sökoptimera era texter så att de rankas högt på Google och andra sökmotorer.

Longtail, alltså att optimera för långa sökordskombinationer, är nyckeln till varaktig framgång. Räkna med 12-18 månaders framförhållning innan ni verkligen ser effekterna av sökoptimeringen – sen har ni en snöboll som växer av sig själv.

Läs mer om SEO och sökordsoptimering här.

5. Prioritera

När ni väl sätter er och kläcker idéer till bloggen så brukar det gå ganska fort. Det finns i regel mycket att berätta för era tänkta kunder.

Men va hårda mot er själva, stryk de ämnen och teman som tar för lång tid eller är otydliga i värdeskapandet och lägg krutet på att bara realisera de bästa idéerna.

Företagsbloggar som når hela vägen

Här kommer 3 exempel från olika branscher som alla är väl genomtänkta bloggar som skapar värde för sina läsare.

Endeavor

Den första bloggen är från IT-företaget Endeavor, en Microsoft-återförsäljare som har tagit ett steg längre än de flesta. De varvar branschnyheter med inspiration och försöker hjälpa sina framtida kunder framåt med deras utmaningar i första hand istället för att bara prata för sin egen vara.

För Endeavor har Ett tusen procent agerar underkonsult och bidragit med både ren innehållsproduktion, research, intervjuer, omskrivning av befintliga bloggtexter, skrivit whitepapers och bidragit med idéer till för innehåll till respektive målgrupp.

PWC företagarbloggen

PWC har skapat en blogg som underhålls löpande och ser på ekonomi, beskattning samt lagar och regelverk med företagarens glasögon istället för sina egna.

Nivide – En digital byrå i Malmö

Nivide är en digital byrå med spetskompetens inom strategi, sociala medier och digital annonsering. De har skapat en prisbelönt blogg som utbildar läsarna inom allt som är värt att veta inom digital annonsering och strategier. Nivide har en av de få bloggarna idag som är värd att följa eftersom de ger bort kunskap och går ett steg längre än de flesta.

Abonnera på en copywriter för din företagsblogg! 

Vill ni driva en företagsblogg men har svårt att få tiden att räcka till? Är det ni som har nästa prisbelönta blogg? Vill du vakna varje morgon med nya varma leads i inkorgen som behöver er hjälp?

Anlita oss och abonnera på en copywriter som driver er blogg och lägger grunden för era framtida affärer. Läs mer om att abonnera på en copywriter.

En reaktion till “Företagsblogg – 5 steg till framgång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s