Pris Produktbeskrivning och exempel på olika produkttexter

Pris Produktbeskrivning och exempel på riktigt bra produkttexter

Priser för våra produktbeskrivningar hittar du här och jag kommer också ta fram några exempel på bra och mindre bra produkttexter.

Avslutningsvis kommer du både få se exempel på texter som vi har skrivit för e-handlare och 5 argument till varför du ska investera i dina produkttexter.
Pris produktbeskrivning och produkttext

Här kommer exempel från vår prislista för produkttexter. Det är alltid en uppstartsträcka i början av ett uppdrag eftersom vi behöver sätta oss in i ert varumärke, det språk ni vill använda och göra research om produkterna och er vinkel på erbjudandet. Av den anledningen så sjunker priset per text när beställningen blir större, värt att veta är att en beställning på 200 texter betyder sällan leverans av 200 st första veckan utan allt som oftast 10 eller 20 texter per vecka under ett antal månader.

Vad ingår i priset?

Priset räknas på antalet ord och upp till 300 ord per produkttext och 500-600 ord per kategoritext är det vanligaste. Vi skriver också en säljande metadescription på 30-40 ord för samma prisnivå. Det ska alltid ses som ett cirkapris eftersom varje företags texter är unika utifrån bakgrundsfakta som finns till hands, stil och ton som ska sättas, om persona finns för kategorin eller ska tas fram löpande samt om texterna ska ha inslag av storytelling eller inte. För enklaste formen av produkttexter och för stora volymer så kan ni räkna med ett pris runt 0,80kr/ord.

Priser:

1 text 1,50kr/ord

10 texter 1,20kr/ord

100 texter 0,80-0,90kr/ord

 

Beställ produkttexterProdukttext på engelska

Behöver du produkttexter på engelska?

Vi arbetar med flera e-handlare som verkar internationellt och därmed ofta vill ha texter på engelska. Vi levererar texter på engelska där jag eller någon i mitt team skriver dem och en redaktör som är ”native english”, alltså har engelska som modersmål, går igenom texterna innan leverans.

Då gäller ordinarie prislista med ett påslag på 20-40% beroende på redaktörens tillgänglighet och arvode.
Produkttexter från verkligheten

Här kommer två olika texter från företag inom kläder och mode. Den första texten förlänger företagets story och varumärke och är målgruppsanpassad i både språk och stil. Till och med namnen i referenserna ger en bild i huvudet av den typiska köparen och skapar en stark igenkänningsfaktor.

Duluthtrading.com vet hur slipstenen ska dras med sina boxershorts ”buck naked”

(Läs under fliken ”product details”)
Den andra texten är en vanlig standardbeskrivning i stil med det som alla leverantörer ”måste skriva” för att ha någon text alls. Tyvärr är det just den här typen av texter som kopieras in på sida efter sida som säljer produkten men inte tar steget till att bli unika och fånga besökarens intresse.
Sorry Ellos.. men era Boxershorts Christiano Ronaldo imponerar inte med sin produktcopy.

(Läs under fliken produktbeskrivning)
Produkttexter vi har skrivit

För att inte försämra sökmotormässigt för våra kunder så kommer här ett antal länkar till texter som vi har skrivit.

Klassiska produktbeskrivningar för den detaljorienterade.

Läs här ett exempel på hur du kan skriva en intressant unik text om en produkt som kan upplevas som svår att säga så mycket om, Maltpåsen vid Hembryggning.


Produkttexter som berättar och skapar bilder hos läsaren.

Vanligt för produkter är att det intressanta är vilka problem de löser och i vilka situationer de behövs. Inredning kan vara vacker men du behöver ofta skriva något mer än så.

”Du vill inte köpa en borr, du vill hänga upp en tavla” är ett klassiskt uttryck. Här är ett av mina egna exempel med ett vinställ med plats för 12 flaskor.

Produkttexter med storytelling som förlänger varumärket

(kommer inom kort).

Varför du ska investera i produktcopy

  • Många kunder läser texterna även om du säljer kläder eller andra ”visuella” produkter och då är texten din säljare, din chans att förmedla er story och produkternas viktiga egenskaper i en lättförståelig mix.
  • Sökmotorerna rankar ner din webbsida om du har kopierade standardtexter från leverantören eller någon annan på nätet.
  •  Unika texter rankas upp av sökmotorerna och har goda chanser att fånga upp långa sökordskombinationer som ex.vis ”motorcrosströja camo för barn”
  •  Du kan förlänga ditt varumärke med produkttexterna och förmedla den känsla som ni vill att kunderna ska uppleva av era produkter
  • Du kan sälja mer med hjälp av ”sense of urgency”, ”Call to action”, jämförande och målande språk och andra copymetoder som har drivit försäljning i över 100 år.

Beställ produkttexter av oss och öka din försäljning!

Vi har lång erfarenhet av försäljning och marknadsföring och förstår hur du behöver skriva för att möta din målgrupp.-

Kontakta oss inom 24 timmar från att du läst på den här sidan så kan vi erbjuda 30% rabatt på era första 10 produkttexter – som en bonus för att du är snabbfotad.
Gör din beställning eller kontakta oss för ett samtal här.

Anlita en copywriter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s