Annonser & Native – 5 tips för en annons som säljer 

Priser för annonser är individuellt efter omfattning och tidsram. Tillsammans tar vi fram en plan och prisförslag som passar ert företag. Det finns 5 viktiga komponenter som bidrar till om en annons blir lyckad eller inte:

1. Rubriken – Nyhetskänsla

Det vikigaste med rubriken är att den ska ge läsaren en nyhetskänsla. Tänk dig rubriken i en tidning när något alldeles nytt har hänt som du bara måste läsa mer om. Den känslan ska rubriken förmedla, då dras ögonen ner till texten och ljudet av klicket på länken ekar genom rummet.

2. Rätt målgrupp

Skriv texten ur kundens perspektiv, inte bara utifrån din produkt eller tjänst. Vänd på resonemanget och skriv om utmaningen som ligger högst upp på dina köpares agenda. Texten ska gärna belysa ett problem som målgruppen har och presentera en lösning på detta.

3. Texten

Underrubrikerna får gärna sälja och locka till läsning. Sen ska brödtexten informera och utbilda läsaren på ett icke-säljande sätt. Då undviker vi att upplevas som pushiga och annonsen blir lockande och tillför kunskap och innehåll på en och samma gång. Språket ska vara anpassat efter läsaren.

4. Förtroendebärare

Varje annons behöver en förtroendebärare som validerar erbjudandet. I vissa fall är det citat i stil med ”enkel produkt och snabb service, Åke i Veberöd”. Ibland är det en logga från ett av världens största företag, allt beror på vad du annonserar om och vem köparen är.

5. Call to Action med Sense of urgency

Två engelska uttryck i samma underrubrik, låt mig förklara vad dessa floskler betyder. Avslutet ska ha en tydlig uppmaning till handling (en Call-to-action, CTA) och visa på ett enkelt sätt hur man köper dina tjänster. Sen är det viktigt att ge köparen en känsla av angelägenhet och ett skäl att agera nu istället för imorgon, det vill säga Sence of urgency.

Exempel på annonser

  • Facebook
  • Linkedin
  • Instagram
  • Adwords
  • Landningssida
  • Native helsida
  • Native halvsida

Kontakta oss och berätta kort om er målgrupp och ert erbjudande. Vi kontaktar er för intervju om det behövs samt gör research kring kunder och er marknad. Sist skriver vi en ny annons, alternativt skriver om er befintliga annons så att den säljer mer än tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s