Johan Engman – Kundmötet som gick fel 

Håll dig borta från min tjej!

Regnet har slutat och jag fäller ihop det mörkblå paraplyet. Ingen öppnar när jag ringer på dörren och jag går runt till bakgården istället. En hund börjar skälla när jag krockar med en hög tomma ölburkar. Två tatuerade män turas om att använda en bänkpress i ena hörnet. Från en träport kommer en ung man med rött skägg ut. Under ett urtvättat svart linne ringlar tatuerade kobror över underarmarna. Han smäller hunden på nosen och den går gnyende in i ett hörn.

”Du har nog gått fel”, säger mannen och drar sitt blonda hår bakåt med en stilettkam.”

”Jag skulle bara prata med Mr. Kicker. De säger att han är bäst i stan på att sälja varor.”

”Jag kan fixa allt du behöver. Bilar, hasch, sprit, knivar, brudar. Håll dig borta från min tjej bara.”

”Snacket på gatan säger att bilarna är skrot och alkoholen är utspädd med vatten.”

”Det är aldrig någon som varit missnöjd med min dricka.”

”Jag förstår. De som druckit blir säkert blinda och hittar knappast tillbaka. Den här grå BMW: n där borta i hörnet ser knappast ut som den startar.”

”Du är en jävla tönt som kommer hit i slips och röd kavaj.” Mannen plockar upp ett basebollträ från en sportväska och lägger det över axlarna. ”Med den där pottfrisyren jobbar du säkert bakom ett gammalt skrivbord på Skatteverket.” De grova händerna bakar en stor prilla snus och trycker in den under överläppen. Det som blir kvar på fingrarna torkar han av direkt på jeansen.

Han tar fram ett album och bläddra fram bilder på lättklädda och hårt sminkade tjejer.

”Du ska få ett fint erbjudande.

Jag fixar de finaste brudarna till dig, kompis. Allihop väntar på någon som är precis som du. Du kan få vilken av dem du vill till ett specialpris. Håll dig borta från min tjej bara. Hon är det allra finaste jag har”, säger han och kammar bak det blonda håret.

Mannen som lyfter bänkpressen hänger upp skivstången. Det klingar när vikterna läggs på plats. Han reser sig upp, torkar svetten med tröjärmen från pannan och lufsar bort mot oss.

”Kom inte hit och snoka”, säger han och kavlar upp ärmarna på träningsoverallen. Ett långt ärr på kinden blir synligt när han slänger bak den blonda hästsvansen. Jag tar av min röda kavaj och håller fram den mot honom. När mannen rusar framåt slänger jag kavajen över huvudet på honom. När han böjer sig framåt och viftar med nävarna slår jag paraplyet i den breda nacken. Piggen längst ut träffar i kotorna med en hög smäll. Det är ett slag som oftast fungerar på en typ i hans storlek. Mannen blir liggande på marken.

”De brukar kvickna till efter en halvtimme” säger jag till Mr. Kicker. ”Kan vi fortsätta diskutera affärer nu?”

”Varför kom du egentligen hit? Du är för liten och tunn för att vara snut. Om du får betalt för att tjalla kommer ändå ingen hitta några bevis här.”

”Du säljer skräp och är en usel försäljare. Jag har bara ett meddelande till dig…”

”Jag behöver inte bry mig om vad du säger. Mina kunder kommer hit ändå. Vem är du som stövlar in på min gård som om du ägde hela huset.”

”Det är jag som äger hela det här kvarteret.”

Cigaretten faller ur mungipan hos Mr. Kicker. Den ligger kvar rykande på marken. Skivstången faller ner i ställningen med en smäll och den andre kroppsbyggaren reser sig snabbt upp. Han tar med sig en handduk och smyger in i huset.

”Du är Patronen. Jag hade ingen aning om hur du såg ut.”

”Nä. Du är en riktig klåpare. Det kan väl inte vara så lätt att hålla koll på vilka som betalar dig.”

Mr. Kicker leder bort mig till två slitna skinnfåtöljer som står under taket på gården. Han tar fram cigarrettpapper, pulver och en tändare.

”Jag ska fixa något extra fint bara för dig. En av mina langare köpte ett fint parti med nikotin från Christiania.” Han rullar noggrant ihop två cigaretter och slickar på kanterna innan han trycker ihop paketet.  

”Du ska bara fixa en sak”, säger jag. ”Håll dig borta från min dotter.”

Jag tar min tända cigarett och trycker ner den hårt i hans underarm. Skinnet fräser och en lukt av bränt kött blandar sig med röken. Mr. Kicker slänger sig på marken och skriker som en gris. Jag lämnar de båda männen liggande och går ut från bakgården. Jag fäller upp mitt paraply igen när några regndroppar landar i min nacke. Det verkar vara oväder på gång.
///

Vill du rösta på det här bidraget så lämna en kommentar med författarens namn.

Sista dag för röstning är 31/12-17.
Mvh

Ett tusen procent 

4 thoughts on “Johan Engman – Kundmötet som gick fel 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s