Emma Olofsson – Kundmötet som gick fel 

En jävligt dålig idé    Ett pentagram i mitten av rummet. Ljus i olika färger i varje hörn av stjärnan. Upp-och-ned vända kors på varje vägg. Nästintill allt var iordningställt.

    Han scrollade tillbaka till toppen av sidan med titeln ”How to summon the devil” som han hade hittat på internet och läste igenom allt en gång till innan han flinade mot datorskärmen. 

    Försiktigt stack han nålen i sitt finger och grimaserad innan han pressade ut en droppe blod som föll bredvid hans namn på pappret. Precis enligt instruktionerna lämnade han sedan kontraktet på skrivbordet och gick bort till symbolen på golvet. Han var ännu osäker på om detta verkligen skulle fungera men var fast besluten med att genomföra detta. Då skulle han äntligen få allt han önskat sig. Om han hade gjort allting rätt så var det bara en sak kvar att göra. Säga den där ramsan som han övat om och om igen för att kunna utan till.  Han tog ett djupt andetag och började.
Solvet Saeclum in favilla
Teste Satan cum sibylla.
Quantos tremor est futurus
Dies irae, dies illa!

    För varje gång som han avslutade ramsan så började ljusen brinna lite klarare. Han kände hur han sa ramsan fortare och fortare, nu utan att kunna sluta. Rummet blev mörkt när hans ögon rullade bakåt av sig själva. Plötsligt träffades han av någon form av tryckvåg och han flög bakåt innan han kraschade in i väggen. Ljusskenet från den allt klarare elden bländade honom och han höll sig om sin nu värkande axel. Efter ett par minuter eller en hel livstid, han var inte helt säker, så minskade ljuset i styrka och dammet började lägga sig. Han hostade och kröp fram mot pentagrammet och kunde ana en skepnad sträcka på sig i det falnande ljuset. 

    ”Men herregud det här var nog det sämst konstruerade pentagram jag någonsin sett” En kvinnoröst letade sig fram genom rummet och när dammet lagt sig så kunde han se henne. Hon var oerhört vacker med långt svart hår som föll i mjuka lockar och ben som aldrig verkade ta slut. Men det var något som inte riktigt stämde, skulle detta verkligen vara djävulen?

   ”Hej du” Han ryckte till när hon vred huvudet mot honom och när hon himlade med ögonen kände han något som liknade irritation välla upp i honom. Hon öppnade munnen och talade med en förföriskt djup stämma. ”Jag är ingen ’Hej du’ pojke lilla, du kan kalla mig-”

    ”Vem fan är du? Jag ville prata med mörkrets härskare, inte med en av hans små horor” Att kalla en demon som man just framkallat från helvetet för hora kanske inte är ett av de smartaste valen han gjort men i nuläget var han alltför irriterad. För många saker hängde på det här mötet. Hon log bara nedlåtande mot honom där hon svävade ett par decimeter ovanför marken.

    ”Och vad får dig att vara så säker på att Satan inte är kvinna?” Hon flinade stort då han bleknade och sedan viftade hon frånvarande med handen. ”Nej nej, jag är inte fan själv. Den jäveln skulle inte själv ta sig tid att möta sådana som dig.”

   ”Som mig?” Han fick inget svar utan hon fortsatte bara att titta på honom. Det här hade inte riktigt gått som han tänkt sig. uttråkad ut, gäspade onödigt stort och tittade demonstrativt på klockan. Irritationen blossade upp igen men han insåg att den inte hjälpt tidigare och nog inte skulle hjälpa nu heller. Istället skyndade han sig bort till skrivbordet, hämtade kontraktet och sträckte försiktigt fram det mot henne.

    ”Jag vill i och med detta kontrakt sälja min själ till djävulen och i utbyte få makt och rikedomar.” Han flinade ner i backen, nöjd med att han låtit professionell och seriös. Hon började sakta ögna igenom pappret och såg tröttare ut för varje rad hon läste.

    ”Okej få se… av egen fri vilja… rikedomar livet ut… kvinnor i överflöd… makt i samhället…” När hon kom till sista raden så suckade hon djupt och satte eld på pappret med en enkel handviftning. ”Vad gör du?! Du måste ju skriva på!” Ilsket tog han ett steg mot henne, gjorde sig stor och hotfull.

    ”Måste? Måste jag verkligen?” Nu var det hennes tur att bli arg men det var långt mycket effektivare än då han blivit det. När elden flammade upp runt henne blev han tvungen att backa och lyckades ramla omkull.

    ”Jag menade bara…”

    ”Ni dödliga är detsamma allihop. Suktar efter makt och pengar men vågar inte jobba för det. Vill ha en enkel väg ut. Slösar vår tid.” Hon fick ta ett par djupa andetag för att lunga ned sig och fortsatte sedan, nu med den tidigare hånfulla rösten. ”Dessutom, vad får dig att tro att din själ är värd ens ett skit?”

    ”Va?” Han förstod inte, av vad han hade läst så skulle det vara enkelt att göra detta utbyte. Att en själ var värt mer än något annat man kunde erbjuda.     ”Okej, jag ska försöka förklara det på ett mycket enkelt sätt för dig.” Hon gled in obehagligt nära och talade i hans öra medan hon lät fingrarna vandra över hans kropp. ”Låt oss säga att du vet med säkerhet att du kommer få en helt ny bil i julklapp, tänker du ändå gå och köpa en ny bil innan jul?” Hon drog sig undan och log när hon såg hur det sjönk in och han bleknade. 

    ”Så du menar alltså att…”

    ”Japp, det gör jag och jag kommer därför inte att tacka ja till ditt erbjudande. Jag är en affärskvinna och vad du erbjuder mig just nu är en riktigt dålig deal för mig, helt utan vinning för mig och min arbetsgivare.” Hon vandrade tillbaka till pentagrammet och viftade lite med handen. Lågorna brann kraftigare och hon såg hur mannen föll ner på knä. 

    ”Nej…” Tårar droppade ned på golvet. Hon log och precis innan hon försvann i ett moln av rök så hörde mannen hennes hånfulla röst en sista gång.
”Vi ses igen om några år då!”
//
Vill du rösta på det här bidraget så lämna en kommentar med författarens namn.


Sista dag för röstning är 31/12-17.

Mvh


Ett tusen procent 

One thought on “Emma Olofsson – Kundmötet som gick fel 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s